Výběr antikoncepce

Dobrý den, před časem jsem vysadila antikoncepci a ráda bych se k ní vrátila, ale bohužel nemám představu jakou si vybrat a chci jít k doktorovi už s nějakou představou. Antikoncepci jsem brala od 16 a asi 2-3 roky jsem brala Yaz se kterým jsem byla spokojená, zlepšila se mi pleť, ale postupem začla upadat chuť na sex, což nemuselo být samozřejmě jen vlivem antikoncepce. Ale poté se mi stalo, že během užívaní přibívalo migrén, na které netrpím. Pak behem užíváni jsem asi týden až 14 dnů trpěla únavou, nevolností, bolestí prsou. Těhotná jsem nebyla a tak jsem hned vysadila a vše se srovnalo. S těmito problémy jsem šla k klékaři, který mi ale moc neveřil a problémy nepřikládal ant. I tak mi ji změnil na Qlaire. Zezáčátku jsem měla problemy s menstruací, špinila jsem, nedostala to vubec apodobně. To se tak po 3 mesicích ustálilo, ale po čase to začlo zas. Pleť se mi zhoršila a nakonec jsem teďka pul roku bez prášků. Brala jsem Qlaire za dobrou možnost, díky jinému hormonu, který je tělo bližší, ale bohužel mi nesedla. Ráda bych se vrátila k antikoncepci podobně yaz, ale mám strach z migrén apod. Proto bych byla ráda, za každou radu nebo zkušenost, která by mi volbu zjednodušila. Hodně jsem slyšela chválu na Yadine, ale má vyšší obsah hormonů a já bych chtělo chtěla co nejvice šetřit. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestliže jste byla spokojena s přípravkem Yaz, zkuste opět ten, nebo jiný se stejným složením. Přípravku Yadine se obávat nemusíte, hladina hormonů v něm obsažených není vysoká a tělu jím neublížíte. Hladina estrogenu v přípravku Yadine je považována za optimální a bezpečnou.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: