Výběr zubního ošetření v těhotenství

Dobrý den....nevím co mám teď dělat....po dlouhodobém léčení zubu mi jej musela dr.vytrhnout....jiné řešení prý nebylo..(dolní zub...třetí od zadu....) Dala mi na výběr 3 možnosti: můstek, implantát, a nechat to být....horší je, že bysme již dlouho chtěli s manželem miminko...a p. dr. tvrdí, že pokud chci implantát, tak musím minimálně půl roku s otěhotněním počkat....dokonce spíš rok....jak je to s můstkem???a je opravdu můstek špatné řešení??? a když to nechám jak to je,rozlezou se mi zuby??? Mám s tím hrozné dilema ....chci miminko a nechci už zase čekat.....ale taky se bojím o chrup.......Moc vám děkuji za odpověď...jsem z toho již zoufalá....

Odpověď odborníka:

Dobrý den, implantát je na zavedení trošku dlouhodobější a dražší věc, ale pokud by vše šlo dobře, věřím, že půlrok je dost dlouhá doba, aby se imlantát dal implatovat, dokonce myslím, že by to šlo mnohem rychleji. S implatnátem těhotnět můžete, jde o inertní materiál, tělu neškodí, jde většinou o titan.. Vše záleží na šikovnosti stomatologa a termínech, ve kterých vás bude objednávat - dalo by se to podle mého soudu stihnout i rychleji.. Implantát je ale dost drahý, informujte se také na cenu. Můstek vlastně zničí oba sousední zuby, je to zbytečné. Pokud byste se ale rozhodnla prozatím nechat vše bez řešení, věřím, že by se za rok nebo dva nic vážného nestalo, někdy jde i o kost pod vytrženým zubem (snižuje se a potom není možn implatnát kvalitně do kosti zapustit), ale i to se dnes dá řešit. Pokud je vaše touha po miminku tak velká, zkuste to nechat být a vše řešit až potom, co se dítě, narodí, ale zase nebude tolik času...Pamatujte na to...věřím, že vše zvládnete i tak...a rozhodnete se ke své spokojennosti a vše vyjde :o) Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět močového měchýře
Články: Zánět močového měchýře
Zánět močového měchýře...
Rekonstrukční operace zachraňuje prsy a ženské sebevědomí
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Články: Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Takzvaný herpes zoster...
Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti
Články: Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti
Endokanabinoidní systém v...
S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
Články: S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
V minulém článku jsme se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: