Vybočený palec, artróza a cysta v kosti.

Byla jsem u ortopeda a pomalu mi nic neřekl jen napsal do zprávy hallux rigidus se zúžením kloubní štěrbiny a osteofyty. Cysta v basi zákl. článku palce 10x5,6 mm. Dal mi ortopedické vložky s metatarsálními srdíčky a řekl, že mám přijít za rok. Jsem z toho nějaká rozhozená. Neměla bych si třeba dávat nějaké potravinové doplňky, aby se to nezhoršovalo. Nevíte jestli se kostní cysta může vstřebat sama? Pomůže léčba magnety? Děkuji Petra

Odpověď odborníka:

Petro
U této diagnózy lze s výhodou využívat ortopedické vložky, což vám ortoped poradil. Další možností jsou rehabilitace zaměřené na klenbu nožní, protahování zkrácených a nepoužívaných svalů, event. při velké bolestivosti, lze léčbu podpořit i obstřiky, suplementací doplňků výživy obnovující chrupavku, v některých případech pomáhá i vámi uváděná magnetoterapie.Ke vstřebání cysty může v některých případech dojít.
Bohužel poslední možnost a někdy jediná účinná, je operace
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Potraviny, které prospějí žilnímu systému
Články: Potraviny, které prospějí žilnímu systému
Žilní systém je síť cév...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x