Výhřez disku

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou konzultace zda-li je v mém případě nutná operace. Již měsíc přetrvávají bolesti zad s tím, že mne bolí zadní strana stehna a lýtka, s bolestí se jen tak tak předkloním, abych si zavázal boty.Ve zprávě se píše- Páteř: šikmá pánev, předklon do skoliosy,bez sval.kontraktur- Čití včetně pallestesie:hypestesie S1 vlevo - DKK:hybnost, sval.síla norm., rr. L2/4 vlevo nižší, L5/S2 vlevo areflexie, iritač. a zánikové pyramid.jevy negat.,Llaseg bilat.pozit od 45 st.,manevry na kyčel. a SI klouby negat. Neurolog popsal závěr jako kořenový sy S1 s přechodem na L5 vlevo v.s. diskogenní. Poslal mě na CT L páteře S1-L4 a po CT mi oznámil, že mě čeká operace a poslal mě na magnetickou rezonanci, s tím, že pokud nesouhlasím s operací at ani na MR nechodím. Je mi 25 let, jsem atletické postavy, celkem aktivní, jezdím dost na kole. Myslíte, že je v mém případě opravdu nutná operace?? Rehabilitace, obstřik nebo ostatní varianty léčby se mnou moc nebyly diskutovány. Velmi děkuji za vyjádření.

Odpověď odborníka:

Na vyšetření magnetickou rezonancí byste měl jít, Toto vyšetření je nejpřehlednější. Pokud potíže trvají měsíc býlo by vhodné ležení v nemocnici na ortopedii nebo neurologii s medikamentosní a infusní léčbou a rehabilitací. Nález by se tak mohl zlepšit až upravit. Vyšetření rezonancí je ale nutné. Podle něj a vašich potíží další léčba. Operaci je potom možné s odkladem ujasnit. Spíše se mi jeví ale ne jednoznačně nutná. Poradí váš ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: