Výhřez ploténky

Dobrý den. Mám výhřez ploténky L5/S1 5mm. Jaké jsou zkušenosti s ozonoterapií? Prý je učinnější než operace.Problémy mám už od Ledna,větší bolesti začali v červnu, na ozon musím čekat kvůli přístroji, tak uvažuji o operaci...?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výhřez 5mm je sice jasně stanovený, ale nepíšete, zda tlačí na okolní struktury nebo nervy a podobně...To je důležitá informace. Pokud jste nebyl na posouzení u neurochirurga, operace se uskutečnit bez tohoto konzilia nemůže. Pokud by byl výhřez jen 5mm bez tlaku na okolí, operaci vám asi nikdo nedoporučí. Nejprve se dělají léčebné metody ve formě infusí, léky proti otoku a proti bolesti, rehabilitace a cvičení doma ev. lázně a teprve potom se uvažuje o operaci. Informujte se u svého lékaře na možnosti léčení u vás a ozonoterapii třeba zkuste /jako doplňkovou metodu, ale neupínejte se pouze na ní/, ale efekt vám nikdo spolehlivě nezaručí. Nej nej nej-účinnější je cvičení - pravidelné, každodenní, na zpevnění hlubokého zádového svalstva (měl by vás cviky naučit fyzioterapeut a existují i knihy, např. Zdravá záda a mnoho dalších), i když se to lidem nelíbí a mnoho pacientů cvičení "neuznává". Raději budou utrácet velké částky za nejisté metody. Rozhodnutí je ale jen a jen na vás. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: