Výhřez ploténky

Dobrý večer, Můj dotaz bude trošku rozsáhlejší.. Výhřez se stal v Září a pořád mám bolesti, větší než na začátku, to byla pouze pravá hýždě, nyní celá noha a mravenčení v lýtku celkem časté.. CT vyšetření : Prostor L3/ L4 šířky 14,3 mm-relat. stenosa. Mediální protruse disku 3,9 mm s tlakem na dur.vak, lig flava nejsou rozšířená. Kořeny volné, Bez foraminostenosy.. V kostním okně bez struktur. patol. změn... Prostor L4/ L5 šířky 14,3 mm-relat. stenosa. protruse disku 3,2 mm s tlakem na dur.vak, lig flava nejsou rozšířená. Kořeny volné, Bez foraminostenosy.. V kostním okně bez struktur. patol. změn... Prostor L5/ S1 šířky 14,6 mm-relat. stenosa. Mediální herniace disku 4,1 mm s tlakem na dur.vak, lig flava nejsou rozšířená. Kořeny volné, Bez foraminostenosy.. V kostním okně bez tvarových. strukturových změn... poté jsem byl poslán na PRT na segment L5/S1 1xdx injekce byly 3x, bez pozitivního účinku, spíš negativní učínek.. Děkuji za váš čas a profesionalitu,s Pozdravem David

Odpověď odborníka:

Chybí mi sice podrobnější popis symptomatologie a popis klinického nálezu. je ale pravdou, že když byla doporučena léčba PRT, tak zřejmě nebyla indikace jiného zásahu. Z mého pohledu je častá chyba indikujících lékařů( ale pochopitelná, nelze očekávat, že všichni lékaři, zabývající se rehab. a fyzioterapií a všichni fyzioterapeuti umí pracovat s tak rizikovým terénem, jako máte Vy) Předpoklad úspěchu PRT je totiž zlepšení statiky pánve a alespoň závažnějších funkčních poruch bederní páteře , na poruchu statiky navazující.Takže doporučuji vyhledat buď lékaře, který pracuje metodou aktivní fyzioterapie nebo fyzioterapeuta, který pracuje pod kontrolou lékaře( tedy ne spolupráce na dálku). je třeba obnovit funkci a statiku, současně začít ( ale dle situace, nelze paušálně) aktivně cvičit pro úpravu vzniklých svalových dysbalancí a současně se zlepšením obnovit pohybové stereotypy a ergonomii. Lze se objednat i do mé ordinace do Brna.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: