Výhřez ploténky

Dobrý den, pane doktore (paní doktorko), prosím Vás zdvořile o vysvětlení zprávy z MR. Mám bolesti více než rok zad a pravého podbříšku, cvičím McKenzie metodu, plavu, léky na bolest se snažím neužívat. Bolesti mám v bederní části zad a vystřelují přes hýždě do pravého podbříšku. Jsem vyšetřena UZV břicha a Kolonoskopie s negativním nálezem, krevní obraz také v pořádku. Tak zda je možné, že bolesti podbříšku jsou opravdu z výhřezu ploténky. MR: Dorsální a dorzolaterální pravostranný výhřez ploténky L5/S1, která je v kontaktu s kořenovou pochvou a S1 vpravo a působí impresi na durální vak. Incip. def. spondylosa a spondylarthrosa v kaudálním úseku. Děkuji za odpověď a přeji pěkné dny.

Odpověď odborníka:

Může,a le nemohu to z vaši informací rozhodnout. Vaše léčba určitě není dostatečná. To, že ji snášíte bez zhoršení ukazuje na možnost toho, že Vaše potíže způsobují funkční poruchy spolu se svalovou dysbalancí v této oblasti. Vzheledem k přítomnosti výhřezu, který bohužel zcela odpovídá i Vašim potížím nelze akceptovat jakoukoliv aktivní fyzioterapeutickou léčbu. je třeba léčba budď přímo lékařem, který se věnuje aktivní fyzioterapii nebo u fyzioterapeuta, který pracuje pod přímou konktrolou lékaře. Běžná fyzioterapie je ve Vašem případě riziková.Více nelze bez znalosti klinického stavu napsat.Konkrétní klinický nález chybí.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x