Vyhrez plotenky-potize s mocenim

Dostala jsem podrobnou odpověď na muj dotaz,za coz dekuji.Navic bych prosila o odpověď na novy dotaz.Mam problémy s mocenim-musim tlacit,mam zacpu a chci se zeptat zda toto muze souviset s diagnozou: radikulopatie L5 vlevo pro mediolat.hernii L5/S1 foraminostenozu L5/S1 a pooperacni fibrózu.ST.p.exkochelaci -"- .vloni v breznu. letos je vyhrez maly,zhruba 4 mm.Podklesava mi leva noha,casto padam,nebot mi to vystreli pod koleno,nohu v tu chvili necitim a padam.Chodim o berlich,nemohu dlouho lezet na levem boku,bolesti,atd.Muzete mi prosim vysvětlit diagnozu s pravděpodobnym nasledujicim postupem lekaru a event.prognozou ?Bude nutna operace?Opakuje se stav jako vloni před operaci,navic ještě potize s mocenim.dekuji mnohokrat.Ivana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vzhledem k menší velikosti výhřezu a se jeví spíše nepravděpodobné, aby vaše obtíže s močením a stolicí byly způsobeny tímto nálezem, vyloučit se to však nedá. Pokud by zdrojem obtíží bylo postižení nervových struktur v páteřním kanálu v segmentu L5-S1, mohlo by se výjimečně jednat i o tzv. arachnoiditidu- zánětlivé postižení nervových kořenů. Jak jsem Vám již doporučoval, bylo by vhodné nález v nejbližší době zkonzultovat na pracovišti, kde proběhla operace, či jiném spádovém spondylochirurgickém pracovišti. Naopak Vaše problémy s dolní končetinou nálezu na MRI zcela odpovídají, bohužel ale medicína nedisponuje žádnou metodou, která by Vás se 100% jistotou zbavila obtíží. V některých případech přináší efekt operační stabilizace segmentu postiženého jizvením po mikrodiskektomii. Eventuelní vhodnost tohoto postupu můžete taktéž zkonzultovat na spádovém spondylochirurgickém pracovišti.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: