Výhřez plotýnky

Dobrý den, chtěl bych se zaptat... už několik let mám problém s výhřez plotýnky ve spodní části zad o 3,4 a 5mm, při problémech mám křeče přes levou hýždi až do paty. Někdy i tak silné, že jdu k zemi. Přesnější diagnozu už nepamatuji, protože nemám u sebe papíry s diagnozou (není problém doplnit). Jsem tesař, proto se vyšší zátěži nevyhnu.. 3/4 roku cvičím od té doby těžké bolesti ustoupily, snažím se cvičit každý druhý den, přiznám se, že někdy jsem tak unavený, že cvičení vynechám, ale jinak se snazím dodržovat cvičení a omezení ohýbání, jdu do podřepu a podobně, to už jsem si zvykl natolik, že se to začlenilo do normálu mého života. Záda stále cítím plus mám lehké pobolívání zád ... je možné díky správnému cvičení a životosprávě 100% uzdravení nebo je to cvičení na celý život??? Jsou další možnosti, kterými bych mohl ještě pomoci od svého problému? děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Carlosi! Bez cvičení se celoživotně neobejdete. Plotýnka tam zpátky nezaskočí. Když však nebudete cvičit dobře a pravidelně, může se ještě více vysunout. Doporučuji Vám najít si vhodný čas (větší část ráno, menší večer, kdy jste už unaven) na cvičení. Velice vhodné je cvičení konsultovat s dobrým fyzioterapeutem, který poradí co a jak cvičit a občas třeba cvičení v závislosti na vývoji bolestí změní. Teď k němu běžte několikrát, ať dáte dohromady vhodnou sestavu cvičení, později jednou za půl roku na masáž a kontrolu. Velmi vhodné by pro Vás bylo i silové posilování svalů trupu (yádových a břišních, vč. šikmých), poradí Vám v jakékoli posilovně. Několikrát týdně by Vám pomohla i klasická hatha-jóga. Nebudete-li cvičit, budou se bolesti téměř jistě horšit.

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
výhřez plotýnky | Od: carlos | 11.6.2009 18:33
dekuji... 7návštěv rehabilitační žáležitosti mám za seboujiž před 3/4roku. osobně jsem si zařídil obědnávku další návštěvy, cvičím mám rozplánované cviky na 30minut. má význam užívat například kloubní preparáty?... s cvičením nepřestávám a dobrě vím že nemohu. a doufal jsem že se může stav daleko více zlepšit nebo i uzdravit:) děkuji
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: