Vyhrezla plotenka

Dobry den, mam vyhrezlou plotenku oblasti Th 6-7, pry ty hrudni jsou 1 procento vsech a slysela jsem ze jsou horsi nez krcni a bederni.Prosim vas jaky je tam rozdil oproti tem ostatnim a v cem spociva to nebezpeci?je moznost lecit to konzervativne?Nikde se o tom nemuzu docist, jenom anglicke stranky, ale i tam toho neni moc.

Odpověď odborníka:

Nejednbá se o horší nebo lepší. Naopak, pokud již taková siruace nastane, což opravdu není časté, tak případná operační léčba je úplně stejná jako v oblasti krční či bederní, ale výsledek bývá dokonce pocitově lepší. Je to dáno tím, že krční páteř je mnohem více pohyblivé než hruní a bederní. bederní je relativně hodně pohyblivá proti hrudní( i když proti krční to vypadá, že ne, ale je to tak) Proto se jedná pouze o vyjíměčnost takové situace, nikoliv o složitější stav. Někdy ovšem může být problém vázaný na jiné choroby( celkové, organické, metabolické či revmatické) a tím se opět situace jeví jako náročnější. takto opravdu nelze porovnávat, v případě čistého problému je dokonce léčba snazší. Ovšem chirurgická. V případě,. že není chirurgický zásah indikován, pak je onen stesk pravdivý. Nic není protivnější v oblasti páteře( nejedná li se v kterékoliv její části o stav vedoucí k operaci) než funkční prouchy hrudní páteř, je to opravdu velmi protivné a bolestivé v porovnání.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x