Vyhřezla ploténka

Dobrý den, zhruba před půl rokem mi byl diagnostikován centrální výhřez ploténky L5/S1 s částečně ascendentně-subligamentózně vycestovalým sequestrem.S bolestí do pravé nohy.byla jsem 14.dni v nemocnici na rehab.oddělení,kde bolesti ustoupili.nyní jsou bolesti,při větší zátěží,dlouhodobém sezení atd.Zajímá mne,zda hrozí nějaké nebezpečí při,jestliže nebudu operována a zda je operace nutná.Dá se tato operace provádět laparoskopicky?Poslední dotaz:Byla jsem aktivní sportovec,nyní mi bylo řečeno,že nesmím cvičit atd.prosím Vás co mohu při mém zdrav.stavu cvičit?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Katko! Operace není nijak výlučným řešením bvyhřezlých plotének a přistupuje se k ní spíše jako k poslední možnosti. Pokud Vás na operaci lékaři neženou a nemáte nesnesitelné bolesti bez možnosti úlevy, operaci doporučuji přinejmenším odložit. Co se cvičení týče, na dálku Vám neporadím. Obecně je spíše vhodné posilovat svalstvo trupu, aby nebyl postižený úsek páteře zbytečně namáhán. V konkrétním případě to ale nemusí být možné. Najděte si dobrého rehabilitačního lékaře, i na vyšším pracovišti (krajská či fakultní nem) a proberte to s ním.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Černý kašel není normální kašel! Má devastující následky
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Mléčný a trvalý chrup
Články: Mléčný a trvalý chrup
Lidé mají zuby dětské...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kdy lze nasadit biologickou léčbu u Bechtěreva?
Články: Kdy lze nasadit biologickou léčbu u Bechtěreva?
Léčba Bechtěrevovy nemoci...
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Konec opakujících se vaginálních mykóz: víme, co zabírá
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: