Vyhřezlá ploténka

Dobrý den, pane doktore. Prosím o radu. Mám vyhřezlou ploténku. Brní mně prsty na levé noze, malík a prsteník levé ruky. Bolest v noze mi prochází od kyčle stehnem vnější stranou lýtka do chodidla. Na neurologii kde jsem byl hospitalizován mi napsali diagnózu: Objemná mediolaterální herniace ploténky v segmentu L 4-5 vlevo se subligamentozní extruzí a výraznou kompresí durálního vaku. Deform. spondylosa Lp ve vyš. úseku. Osteoporoza. Obj.: orient. nález na HN a HK norm., DK: L2/4++,S1/2 sym., nižší, Lassegue vlevo pozit. od 70st. Páteř s poklep.citl. Lp, omezená AF a RF, Thomayerdo pol. bérců inklinace dobré, chůze lehce natalg. vlevo, stoj na patách i špičkách dobrý takt. čití s hypestesií kolem. zev. kotníku a lateríl str. nártu, Závěr: VAS Lp s irit. zánik. symptomatologií L5 vlevo, diskogenní etiologie, Mám se rozhodnout o operaci. Paní Dr. říká že výsledek může být nejistý. Praktická lékařka říká operaci co nejdřív. Plicní zase doporučuje "konzervativní postup" stran onemocnění sarkoidózou a léčbou kortikoidy. Prosím proto o Váš názor. Operaci, ano nebo ne. K jakému názoru se přiklonit. Předem Vám děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Rozhodující je stav pacienta, jeho potíže, nález neurologa a rtg nález na obratli a jeho ploténce, podle toho co píšete je operace na místě. Nemělo by se jednat o výkon, který by vás měl ohrozit. Doba po kerou je možno čekat od začátku potíží na zlepšení při konservativní léčbě je asi 3 měsíce, po té době pokud není zřetelné zlepšní opetrovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: