Vyhřezlá ploténka

Dobrý den, ortopéd mi dle nálezu na rentgenu popsal můj stav následovně: kyfotizace TH-L přechodu, retrolisthesa L2/3 asi o 6 mm, pokroč. osteochondrosa L1-3, výrazná spondylrthrosa L2-S1. Bolesti v bederní páteři mám přitom vždy při chůzi, vystřelují mi do obou dolních končetin. Na ortopedii mi doporučili rehabilitace. Domníváte se, že i při tomto nálezu mohou být účinné? Jsem z Brna - bylo by případně možné, doporučit mi rehabilitační pracoviště, kde bych se mohla obrátit? Děkuji mnohokrát za odpověď. Hanka

Odpověď odborníka:

Nález je na pateři existující, degenerativní změny ale nejsou alarmující a domnívám se, že rehabilizace by měla být účinná a danému stavu vyhovující. V Brně je řada a dobrých rehabilitačních pracovišť, ale uvést a doporučit jediné nemohu. Nebylo by to na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: