Vyhřezlá ploténka

Dobrý den, prosím chtěla bych se zeptat co mě čeká, když opich pod Ct kontrolou nepomohl.Mám vyhřezlou ploténku kde na Ct psáno pokročilá osteochondrosa L5/S1 s herniaci do oblasti levostranného laterálního recessu a i.v. foramina.Na MR kanál volný nevelká komprese ve foraminu l5/sl vlevo.Mám za sebou rehabilitace, opichy, injekce a spoustu léků.Nikde nemám psáno o kolik milimetrů je ploténka vyhřezlá.Šla bych klidně i na operaci když by pomohla jen minimálně.Mám hrozné bolesti.Děkuji předem za odpověď.Těším se

Odpověď odborníka:

Bez vyšetření je těžko radit. CT a opich pod konrolou CT ukazují na relativně slušný, ale hraniční stav, kdy je třeba léčbu opravdu zkušeného fyziterapeuta pod kontrolou( v přímé spolupráci) s lékařem, případně přímo léčbu lékaře, který oprovádí aktivní fyzioterapii. Neurolog či neurochirurg doporučuje operaci tehdy, má li možnost operací něco změnit, často to však je na pomezí, zehdy je vždy otázkou, zda má člověk v této situaci k dispozici opravdu kvalitního terapeuta funkčních změn v této krajině. Funkční změny v takové situaci jsou přítomny vždy, vedou vlastně k tomu, že pak CT ukazuje tento nález. Operace řeší situaci, kdy hrozí nejen zhoršení bolesti , ale také hrozí možnost poškození inervace. Z Vašich informací nelze hodnotit kvalitu rehabilitace, přesto se jeví jako ne zcela dostatečná. je ovšem možné, že opravdu je nezbytná operace, to nelze rozpoznat takto na dálku.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: