Vyhřezlá ploténka

Prosím o Váš odborný názor, zda-li je v mém případě nutnost operace, kdyz nález z CT zní takto: Prostor L5-S1: *Disk je snížen, deg. s vakuum fenoménem. Dorzálně se klene široká hernie v AP kolem 6mm sledovaná osteofytem, vlevo pak kaudálně podél kořene S1 sklouzává hernie cca 7x7x14mm, komprimuje kořen S1 sin. *Foramina vlevo jen mírně, vpravo středně významně zúženo, *Spondylosa a spondylartrosa facet. kloubů. Neurolog řekl, že by operaci rozhodně doporučoval... Mé obtíže: již 14 dní mám šílené bolesti v levém křížovokyčelním kloubu, stále mne brní levá noha - nejvíce chodidlo mimo palce a klenby, levá noha je jakoby stále ve velké křeči - zadní strana stehna a lýtka. Přidávají se bolesti kyčlí - způsobené asi namáhavou chůzí. Beru Nimesil, ale bez výrazného účinku. Velice Vám předem děkuji za rady a odborný názor.

Odpověď odborníka:

Tak jak líčíte svůj stav a jaký je nález na grafice bych Vám operaci rovněž doporučil. Kdyby ale byl trend Vašich obtíží směrem ke zmírňování bolestí a ústupu brnění, lze vyčkat. Dva týdny ještě není dost dlouhá doba. Takhle časně doporučujeme operaci pacientům, kteří mají buď nesnesitelnou a léky neovlivnitelnou bolest nebo těm, kdy se zhoršuje citlivost nebo pohyblivost dolních končetin, popřípadě se vyvíjí porucha svěračů.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+14 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: