Vyhřezlá ploténka l5-s1

Dobrý den pane doktore,chtěl bych se zeptat mám necelých 14 dní po operaci bederní páteře (výhřez ploténky 6 mm). Operační výkon:Extirpace sekvestru L5-S1 z flavektomie L5-S1 vlevo Je normální že mam nadále bolesti jak v noze, tak v zádech? Bolest už nestřílí, ale spíše mám pocit jako bych měl dostat křeč do celé nohy.Mám strach, že se to nezlepší, je mi 22 let.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den Dominiku. Pokud je příčinou potíží s bolestí v zádech, vyzařující do dolní končetiny výhřez- většinou se rychle tyto vyzařující bolesti po operaci zmenší. Takže pooperační průběh signalizuje možné komplikace. Vedle klidového režimu, léků od bolesti bude u Vás vhodné, vzhledem k průběhu, dřívější neurologická ev neurochirurgická kontrola a zvážení kontrolního zobrazovacího vyšetření páteře, zda nevznikl v místě operace problém- nový výhřez, otok, krvácení, zánět. Zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
+13 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
bolesti po operaci ploténky | Od: Dana | 2.5.2016 09:31
Dobrý den,zajímalo by mě,jak se dál vyvíjel Dominikův stav.
Jsem 12 dnů po operaci a noha mě bolí podobě, jak to
popisuje Dominik.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: