Vyhřezlá plotýnka

Dobrý den, před měsícem mi na MR zjistili vyhřez.plotýnku.Akutní VA sy Lsp s iritačne zánikovou motoricky radukupotaii L5 I.sin pri korelující diskopatii L4/5 I sin. Nyní chodím na rehabeli. cviky MCKenzii, chtěla jsem se jeste zeptat na cviky Sm-systém které jsou též na vyh.plotýnky je možní už s nimi začít nyní.?? Prosím jeste o vysvětlení diagnozy moc tomu nerozumím jak moc je výhřez vážný. Nyní užívám aescin teva a neurontin. Děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud Vám neurolog doporučil cvičení dle Mc kenzieho a SM systém, pak Vám poskytl maximum, co je možné. Nejdůležitější u onemocnění páteře je rehabilitace. S SM systémem můžete klidně začít, ale opatrně a pod vedením zkušeného terapeuta, je velmi důležitý počáteční postoj. Diagnóza, co jste mi napsala, neříká nic o tom, jak vážné je postižení nervu. Výhřez ploténky vznikne vždy v místě přetížení páteře, nejčastěji při vadném držení těla. To je velmi častý problém a při dobré spolupráci pacienta se většinou podaří najít řešení bez operace. Zdravím

MUDr. Dana Halbichová
MUDr. Dana Halbichová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie Chaberský dvůr, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: