Vyhřezlá plotýnka

Dobrý den, psala jsem již jeden dotaz na který mi odpověděl Mudr. Kalita za což mu moc děkuji :) Psala jsem toto: na CT,protože jsem měla velké bolesti do levé nohy a bylo zjištěno ve toto: Etáž L5/S1 Norm. velikost a ostré ohraničení páteř.kanálu,těla, oblouk i výběžky jsou přim.velikosti a tvaru s norm. kostní strukturou. Intervertebrální kloubní štěrbiny def. Epidurální tuk ventrolaterálně vlevo redukován, lig. flava norm. široká. Meziobratlová ploténka má vlevo redukován,lig. zadní kontura přesahuje zadní okraj těla šíří 12 mm,vyplňuje téměř 50%páteřního kanálu,utlačuje durální val a obtruje levé foraminum. Paraspinálně zachycené měkké tkáně bez patolog.změn. Chtěla bych se zeptat jestli je pro mě vhodné/bezpečné v mojí situaci jít k fyzioterapeutce na Dornovu metodu nebo ne??ukazala bych ji snimky z CT. Teď je to již pár dní lepší,bolesti do nohy mám nyní malé. Jen jsem se ptala jestli v mém výše popsaném problému bezpečné/vhodné jít na Dornovu metodu.na to mi nebylo odpovězeno a potřebovala bych slyšet Váš názor na tuto metodu,zda by mi mohla pomoci??jde mi hlavně o to,aby mi to nepřitížilo. Děkuji za odpověd´

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Není důvod, aby fyziotherapeut neprováděl u vás Dornovu techniku. Varoval bych ale před přílišným optimizmem. Kdyby tomu bylo opravdu tak, jak se v některých "oslavných" článcích o Dornově metodě píše, tak by se vlastně dělala jenom tato metoda. Já osobně jsem zastáncem komplexního přístupu, což je jistě náročnější. Určitě by měl obsahovat lymfodrenáž. Dr.Holečko holeckoj@seznam.cz

MUDr. Jiří Holečko
MUDr. Jiří Holečko

Specializace: Celostní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: