Vyhřezlá plotýnka

Dobrý den pane doktore. Chtěla bych poprosit o radu. Můj nález z CT je: Těžká OCH disku s vakuolizací/ModIII/ a širokou dorsální hernií vpravo paramediálně do přesahu 8mm šíře až 15mm s impresí obou odstupů pochev kořenů S1.Středně významné degen. stenosy foramin pro kořeny L5.Už 4 měsíce marodím.První měsíc Mydocalm,Brufen 600 a Injekce Almiral. Před měsícem rehabilitace a elektřina.Teď užívám Flamexin a Myolastan. Bolesti už nejsou akutní. Cvičím 2x denně. Ale pořád bolesti pociťuji, hlavně při cvičení, při chůzi nebo i v klidu. Chci se zeptat, jestli je možné, že ty bolesti zůstanou na pořád. Nevím co mám dělat a potřebuji se vrátit do práce. (fyzicky celkem náročná). Děkuji mockrát.

Odpověď odborníka:

Stav vyžaduje velmi niniciozní zhodnocení ortopeda, neurologa a konsultaci neurochirurga, protože ve vašem případě po delší PN a nález na MR přichází v úvahu operace. Rovněž je třeba zhodnotit dynamiku procesu, stav zlepšování nebo nezlepšování stavu. I když se operační aktivita při existujícím nálezu na MR nebo CT doporučuje již po 6 ti týdnech při zlepšování stavu a zvláště ústupu neurologických příznaků léčba 6 měsíců a vyčkání není nepatřičné. Poraďte se se svým ortopedem. Medikace méně důležitá, význam rehabilitace narůstá. Zvážení i lázeňské léčby při zlepšování stavu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: