Vyhřezlé ploténky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je nutná operace. Mám velké bolesti nohou, kyčlí a bodání v lýtkách. Moje diagnoza je: Las sin 60dx 70 rr L2/*47+L5S2 nízké hypesteise v L5 l. sin olehce oslabení dorsiflxe palce I. sin flexe i extence L omezeny 2/3 PV ktonkruy v l oboustranně čití perianogenit normálně. Paní doktorka mi říkala že mám zúžené kanálky a mám výrustek 11mm který mi tlačí na nervy. chtěl bych znát váš názor. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Asi vás zklamu, ale jednoznačné vyjádření o vhodnosti operace vyhřezlé ploténky patří do rukou neurochirurga, který zná váš zdravotní stav dopodrobna. Pokud máte v páteřním kanálu výrůstek o velikosti 11 mm, který navíc působí útlak nervových struktur, je pravděpodobné, že vám váš ošetřující lékař operaci navrhne. Vždy ale záleží na dalších okolnostech, jakými je celkový zdravotní stav, přidružená onemocnění, atd. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak si rozdělit péči o dítě?
Články: Jak si rozdělit péči o dítě?
Střídavá péče, která...
Když psoriáza opravdu svědí…
Články: Když psoriáza opravdu svědí…
Asi víte, že když vás něco...
Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
Články: Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
V těhotenství přispívá ke...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sinice a koupání v přírodě
Články: Sinice a koupání v přírodě
V rybníku nebo přehradě...
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Kyselina acetylsalicylová dokáže pomoci i srdci
Články: Kyselina acetylsalicylová dokáže pomoci i srdci
Aspirin, acylpyrin, nebo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: