Vyhřezlé plotýnky

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, zda je možná, podle nálezu CT, konzervatvní léčba nebo doporučujete jiný způsob léčby. Případné operaci bych se chtěl, jesli je to možné, vyhnout. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ct nález je závažný. komprese nezrvů může být indikací k operaci.K přesnému určení nezbytnosti však je třeb znát přesnou symptomtologii a klinické vyšetření včetně reflexologického. Pokud jste neobasolvoval léčbu" aktivně fyzioterapeutickou", kdy Vám ( ne však bohužel běžný fyzioterapeut, ale jedině aktivně fyzioterapeuticky pracující lékř, případně fyzioterapeut pod přímým lék.dohledem-jedná se o relativně rizikovou práci kolem vyhřezlých plotének a nelze ji provádět kdykoliv a jakkoliv) lékař zlepší funkci okolí,obnoví statiku pánve a doporučí konkrétnící cílené cviky dle konkétní situace, tak ji jistě vyhledejte. nelze předpovědět, ale může být řešením,. zlepšit, stbilizovat a odsunout či vyloučit operaci. Může ideálně připravit k operaci( pak by byl pooperační průběh významně lepší),může pouze potvrdit nezbytnost operace v brzké době. Pokud nebyla nutnost po vyšetření neurologem a CT urgentní, pak máte stále tyto možnosti.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: