Vyhrezle plotynky

dobry vecer mam velkou prozbu mela bych jit na operaci z plotynkama natom by nic nebilo muj problem je ze mam tezkou lomivost kosti a doktoru se dotoho moc nechce maji strach ze ta operace prome bude mit fatalni nasledky a ja ztoho mam taky velky strach,prosim poradte mi jestli to mam podstoupit,ja mam hodne velke bolesti nemuzu sedet vystreluje mi to do noh a uz si nevim rady.prej mi pomuze jen operace ale kdo mi ju udela?kdyz se vsichni boji,chci se zeptat uz se nekdy stalo ze prite operaci nekdo ochrnul?chtela bych byt operovana v ostrave aspon mi to vsichni radijou...predem moc dekuji za odpoved. Marcela

Odpověď odborníka:

Vysoká lomivost kosti je sice nevýhodná pro operační léčbu, ale je nevýhodná i pro aktivní rehabilitační léčbu, tzv." aktivní fyzioterapii". Ta by měla být na prvním místě jako řešení Vašich bolestí, teprve v případě neúspěchu " aktivní fyzioterapie" ,případně při dpokonce zhoršování potíží pak připadá v úvahu operace. Pokud je situaci již nezbytné řešit operačně, pak by určitě vaši lékaři neváhali ..a již by bylo po operaci. Protože však " aktivní fyzioterapie" je také ve Vašem případě riziková pro běžného fyzioterapeuta, ten pak bývá nedostatečně aktivní, proto nepomůže tak, jak by měl tak je nezbytné vyhledat lékaře, který se " aktivní fyzioterapii" věnuje, event. fyzioterapeuta, který pracuje pod přímým lékařským dohledem. Situace je riziková samozřejmě hlavně pro Vás, ale v případě sprýávného postupu tak, jak sjem popsal, máte určitě vysoukou naději zlepšit stav, udržet a soustavným cíleným cvičením stabilizovat a zůstat bez bolestí.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: