Vyhřezlé plotýnky s útlakem nervu v noze

-------------------------------------------------------------------------------- Prosím již měsíc mám kruté bolesti v místě vyhřezlé ploténky a pravé nohy vzadu-pokud sjem v klidu a teole dlouho,mohu pak sedět a ležet na boku bez bolestí,ale stát celou dobu nemohu vůbec-resp.během pár sekund se při stoji bolest zvyšuje do nesnesitelnosti-kapačky v nemocnici nepomohly,léky(Korylan,Dislofenac duo bez většího efektu.Po návštěvě nemocnice(či paní doktorky-kontrola,kan mi odvete manžel,ale musím pár kroků venku udělat vždy zhoršení-cirka 3dny poté je to nesnesitelné bez přestání.V noze jsou bolesti pálivé,řezavé-chci se zeptat zda souhlasit s obstřikem pod CT či kaudálním blokem nebo hned operovat.Je bez operace možnost ochrnutí?jak rychle by se ochrnulo,když jsem v krutých boelstech již dost dlouho.V nemocnici mi říkají že už mi jinak nemohou pomoci,ale operaci nenabídli.Mám péči dospělého syna s Down.syndromem nemohu jen sedět a ležet.Děkuji Ivana Lipšová 44 let 75kg,169cm.protruze L5/S1 s kompresí kořene L5/S1 Zdroj: http://www.ulekare.cz/poradna

Odpověď odborníka:

Určitě souhlasit s nástřikem pod CT, výkon je ověřený a většinou, ale ne vždy účinny..Pokud nebude efekt a na zobrazovacích metodách je patrný výhřez meziobratlové ploténky potom operace je na místě bez většího odkladu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: