Vyhřezlé poténky

Vážený pane doktore, osm let pracuji na LDN jako sanitář. Při manipulaci s imobilním pacientem jsem si namohl záda, není to poprvé, až nyní mi na vyšetření ct zjistili vyhřezlé ploténky, L4 o 3,2mm a L5 o 4,3mm. Bolesti postupují do stran, přes hýždě do nohou, občas se objevují slabé křeče v nohou. Mám za sebou 20 kapaček qajakuranu, 10krát elektro, 5krát masáže, znova na doporučení lékaře absolvuji 10krát magnety a 5krát masáže. Bohužel přes veškeré aplikace bolesti přetrvávají a to ve stejné míře. Chtěl bych se prosím optat, zdali je nutná operace nebo ne, mám totiž obavy, abych při další manipulaci s těžšími pacienty nedopadl ještě hůře, nedej bože skončit na vozíku. Je prosím reálná šance, že se vše zlepší a nebo je opravdu nutná operace? Vzhledem k tomu, že bolesti stále přetrvávají. Mnohokrát děkuji za Vaší odpověď a Váš drahocenný čas. Ještě jednou děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jde o problém, který nemusí být nutné řešit operačně. Manipulace s pacienty a zvedání těžkých řemen Vaší páteři ale rozhodně neprospěje, v této situaci se nedoporučuje žádná námaha. Zda je nutná operace by měl zvážit Váš neurolog, případně ortoped, záleží i na dalších okolnostech. Operace by umožnila stabilizovat obratle, větší námaze byste se ale musel také vyhýbat.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: