Výhřezy plotének v bederní a krční páteři

Dobrý den Prosím o názor.. V r.2009 jsem začala mít problémy s páteří a od té doby žiju v bolestech. Nález na MR byl následující: bulding disku L4/5 do 2,8mm s mírným tangováním odstupu kořene L5 vlevo, pravostranná preforaminální herniace disku L5/SI do 4mm s tangováním kořene SI vpravo, páteřní kanál sekund. stenotizován v úseku L4-SI, kde v sag. rovině dosahuje šíře 12,5 a 10,7mm. Léčba Tramalem s Mesocainem (infuze) + rehabilitace, několikrát. K tomu brán Tralgit, Nimesil (Aulin)+hořčík. Před 2 měsíci se k tomu přidal výhřez na krční páteři s nálezem z MR: dyskopatie C5-6 s hernií disku C5-6 vpravo do 4mm a s tlakem kořene C6 vpravo. Bolesti příšerné, nehybnost cca 1,5 měsíce, k tomu příznaky "tenisového lokte".. Na RTG nález: paradoxní kyfotizace krční lordózy, osa téměř přímá, diskopatie C5/6 s dorsálními osteofyty délky do 1mm, diskrétně užší intervertebrální otvory C5/6 bilat. Na EMG nebyl tenisový loket potvrzen - EMG mi dělali cca 4 týdny od začátku bolestí v lokti. Několikrát obstřiky do krční páteře Mesocainem, perorálně Zaldiar 3x1, bráno cca dva měsíce, několik injekcí Novalginu+Magnosolv. Cca před 10 dny začalo pobolívání za hrudní kosti, neznám takovou bolest, tak jsem vysadila Zaldiar. Dnes nasazen Dexamed v infuzích a perorálně Biofenac.. Kvůli bederní páteři trpím často bodavými a hlavně permanentními bolestmi, nemůžu celé ty roky pořádně spát, nemůžu ležet na břichu, nepředkloním se, když kýchám nebo kašlu, musím do podřepu, protože je bolest tak silná, jako kdyby mi tam projel nůž. Po ránu mám problémy se obléct a obout, nepředkloním se, všechno je ztuhlé. Někdy se nemůžu postavit, hodí mě to zpátky na židli, někdy se mi podlomí nohy a jdu k zemi. Kvůli krční páteři mě začala bolet hlava na temeni, skoro každou noc a špatně hýbu krkem, bolest je bodavá v jednom místě a kolem bolí všechny svaly, žíly, šlachy. V noci mi brní ruce, až mě to budí. Ty léky, to je pouze na bolest a stejně nikdy bolest úplně nepřestane, navíc tyto léky škodí jiným orgánům. Cvičení provádím taky, znám třeba SMsystém.. Všeho jsem jinak musela postupně nechat (byla jsem dost aktivní a jsem sportovně založená) a strašně zle se mi takto funguje. Prosím o posouzení, popřípadě o radu, jestli a co by mohlo pomoct. Hlavně ať z celé té "léčby" , kterou mám za sebou neonemocním někde jinde a třeba vážně.. Moc Vám děkuji za trpělivost při čtení mého problému a zhodnocení mého stavu. Iveta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obtíží máte opravdu hodně. Zvažovala jste někdy možnost operačního řešení? Kdyby jste byla z našeho kraje, doporučil bych Vám návštěvu u nás v ambulanci. Zkuste zvážit, jestli by nebylo vhodné konzultovat neurochirurga.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x