Vyjmutí osteosyntetického materiálu

Dobrý den, jsem po zlomenině kotníku ( operační diagnóza fct. trimall. I dx. dislocata ), která je momentálně zhojená i když noha ještě není úplně v pořádku. Právě na poslední kontrole jsem se dozvěděla, že šrouby a dlahu není nutné po roce vyndávat pokud mně nebudou dělat nějaký problém. Jaké jsou pro a proti ponechání tohoto OS materiálu v noze ? S další operací jsem od počátku počítala a nyní nevím podle čeho se mám rozhodnout. Pokud nebudu mít po úplném zhojení žádný problém je lepší už na vyndání nechodit nebo raději ano ? Děkuji a odpověď.

Odpověď odborníka:

Kovový materiál zvláště pokud je tak snadno odstranitelný jako po operací hlezna by se měl odstranit vždy.Operace je jednoduchá a r\ychlá. Teprve potom je zlomenina opravdu zhojena a plně funkční.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x