Vyklání zubů po užíváni snímatelných rovnátek

Dobrý den pana doktore, mám problém s hýbáním mých zubů. Měl jsem asi 2 roky fixní rovnátka a po sundání jsem dostal plastové odlitky zubů po sejmutí, které mám nosit na noc. Ovšem dnes jsem si všiml, že se mi začaly lehce vyklat horní a spodní zuby. Nedovedu si to vysvětlit. Strašně se o své zuby bojím. Zuby si čistím 2x denně jemným kartáčkem značky curaprox, 2x denně používám i ústní vodu listerine a občas i zubní nit. Zubní pastu používám signal white now gold a po každém jídle i žvýkačku. Prosím poraďte mi. Na ortodoncii jdu až v březnu a nechci nic zanedbat. Neumím si představit život bez svých zubů. Jedná se o horní jedničky (ty nejvíce) a dvojky a dolní jedničky a dvojky (zkrátka ty zuby uprostřed) předem moc děkuji za odpověď. S pozdravem Lukáš

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lukáši, děkuji Vám za Vaši zprávu. Mírná viklavost zubů po rovnátcích je obvyklá, zejména u dolních zubů. Otázka je, v jaké míře ze zuby viklají. V každém případě bude potřeba zhotovit rentgenové snímky, zda jsou kořeny zubů v pořádku a vyšetřit okolní dásně, zda nedošlo k úbytku kosti, ve které jsou zuby ukotveny. Pokud byste chtěl situaci zkonzultovat dříve než v březnu, napiště mi prosím na: jan.stuchlik@drstuchlik.cz. Děkuji. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: