Vykloubene remeno

Dobry den. Zhruba pred mesicem jsem si vykloubil rameno s diagnozou s430 - luxatio art. Glenohumeralis I.dx ventralis cum abruptione tuberculi maioris part. S rozdrcenym velkeho hrbolu. A po mesici mi udelali znova rengen a zjistili ze mam lehce naprasli kloub kde vede bicepsni sval a hrozi mi operaci. Je tu nutne? Dekuji

Odpověď odborníka:

Těžko se vyjadřovat pokud neznáme podrobnosti, rtg a další. Je třeba jistě upřesnit diagnozu, provést sonografické vyšetření, vhodné je i vyšetření CT celého ramene. I takové úrazy se hojí konservativně s následnou rehabilitací, pohybovou léčbou a fyzikální terapií. Uplynul i určitý čas, kdy se akutně takové stavy operují. Patrně se jeví, dohojení konservativně, bez operace. Pokud v budoucnu budou poruchy funkce kloubu po provedené rehabilitaci, po provedeníém vyšetření je tyto stavy možno většinou artroskopicky řešit s odkladem. Jistě přesně poradí i v tomto smyslu váš ortoped nebo chirurg dle stavu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: