Vykloubeny prst (prstenicek)

Dobry den,potrebuju zodpovedet dotaz tykajici se meho pritele.Vcera se mu stala mala nehoda pri vymene nazoru s jinym panem a nedopatrenim se asi nesikaovne narazil a vykloubil si prst.Jde mu hodne do strany ma to uz otekle..Chci se vas zeptat jake by byly nasledky pozdni navstevy u odpornika..S prstem nemuze hnout ani o kousek,defakto skoro tak nak s celou pulkou zbyle casti ruky.A provazi ho spolu s tim take bolest..Predem vam dekuji za odpoved.Katka

Odpověď odborníka:

K chirurgovi je třeba zajít bezpodmínečně a to ještě dnes. U vykloubení se jedná také o poruchu vazů, a čím dříve kloub bude v pořádku a bez posunu kloubních plošek tím lepší výsledek. Tedy vyšetření, rtg, dlaha a rehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: