Vyléčená kondylomata

DObrý den, chtěla bych se zeptat, jestli po tom, co jsem na kondylomata užívala Aldara 5% který pomohl, tak jestli je zde pořád riziko že mužu nakazit partnera, popřípadě jestli je možný orální sex nebo me. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kondylomata jsou způsobeny infekcí HPV viry. I když kondylomata po léčbě vymizela, stále můžete být HPV pozitivní a v tomto případě je tedy možný přenost pohlavní cestou. Nicméně infekce HPV viry neznamená na 100% propuknutí onemocnění - tedy vzniku kondylomat. Dále díky působení vlastního imunitního systému dochází ve většině případů k eliminaci infekce HPV.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: