Vyléčení asymptomatické bakteriurie

Dobrý den, s manželem plánujeme miminko, nechala jsem si vyšetřit moč, protože dřív jsem trpěla na záněty moč. cest. V moči se opět objevily bakterie ze střeva- asymptomatická bakteriurie. Doktorka řekla, že když jsem bez příznaků, že se neléčí, ale podala mi antibiotika na měsíc vzhledem k tomu, že chci dítě. Je asymptomatická bakteriurie v těhotenství závažná? Pár dní po dobrání antibiotik jsem měla moč už negativní. Myslíte, že už jsem opravdu vyléčená a že se mi zas bakterie neobjeví? Nerada bych brala antibiotika v těhotenství. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vaše paní doktorka vám řekla vše v pořádku, ještě vás pro jistotu přeléčila. S postupem souhlasím a je tak správný a doporučovaný. Bakteriúrie se může objevit kdykoliv v životě.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: