Vylezlý konečník

Dobrý den, prosím Vás, mám strach, když jdu na záchod a tlačím tak mi vylézá často celý konečník, musím ho většinou zatlačit zpět a mám strach, že je to nějak nebezpečné, chci se zeptat, jestli to může být nebezpečné nebo to značit něco vážnějšího, děkuji Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lenko, těžko radit v tomto problému po internetu. Je diagnóza vyhřeznutí konečníku, ale může se jednat jen o hemoroidy. Vyhřeznutí bývá spíše u starších osob, hlavně žen po opakovaných porodech. U Vás bych tohle tedy moc nepředpokládal. Spíše bych čekal potíže s hemoroidy. Proto je opravdu nutné, aby se na Vás podíval chirurg, ideálně se zaměřením na potíže v oblasti konečníku - proktolog. Ten dokáže posoudit příčinu potíží, doporučit ev. další vyšetření a navrhnout optimální způsob léčby. Při hemoroidech lze postupovat konzervativně (masti, čípky, úprava životosprávy), nebo operačně - závisí od nálezu. Podobně při vyhřeznutí konečníku. Na životě Vás to neohrožuje, ale určitě je potřeba se nechat vyšetřit (ideálně v proktologické poradně), aby Vám byl doporučený optimální postup. Přeji Vám hezký den!

MUDr. Juraj Mosendz
MUDr. Juraj Mosendz

Specializace: Chirurgie
Pracoviště: Palas Athena, Klinika jednodenní chirurgie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zlikvidujte zánět kloubů správným jídlem
Články: Zlikvidujte zánět kloubů správným jídlem
Velké množství závažných...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: