Vyloučena rs, ale problémy přetrvávají

V minulém roce mě začaly trápit problémy s bolestmi krční páteře - většinou se projevovaly jako nárazové "zablokování" se silnou bolestí, která vystřelovala do ramen, mravenčení v prstech na rukou,závratí,těžkou chůzí (zakopáváním) a únavou. Po léčbě myolastanem příznaky odezněly až na brnění v prstech a bolestí hlavy. Aktuálně se příznaky vrací v nepravidelných intervalech, vždy přetrvávají několik dní a při obtížích nemohu předklonit hlavu, když to zkouším mám závratě (beru Sirdalud a Sumatriptan na migrénu, občasně algifen). Kontrola mi byla doporučena po půl roce, nicméně během této doby se obtíže vrátily celkem 3x a vždy s vyšší intenzitou - nebyla jsem schopná chodit do práce ani běžně fungovat kvůli velké únavě. Nejsem si tedy teď jistá, jestli je to běžný stav při níže uvedených závěrech vyšetření nebo jestli mám zkusit navštívit jiného neurologa (aktuálně jsem vedena v Mostě). Je mi 29 let. RTG: Degenerativní spondylóza C6/7 s prominující do páteřního kanálu osteofyty. EMG: normální neurografie n.medianus (včetně F vlny) a n.ulnaris (včetně vedení přes loket). MEP:drobná abnormita na supraforaminální úrovni při stimulaci PHK (delší CCT) BAEP:normální, VEP:normální, SSEP:normální MR mozku a CP: Mírná asymetrie postranních komor.Subkortikálně vpravo nízko F jedno drobné hypertensní ložisko, průměru 3mm, charakteru nespecifické gliosy. Jinak normální nález. Zobrazen skelet i plotenky, dural. vak i kořeny mají normální Si. Normální uložení i velikost kořenu a vaku C6/7, bolging disk s širokou dorsální protrusí až hraničním výhřezem disku (3-4mm). Ventrální subarachnoidalní prostor je zúžen, durální vak není utlačen, foramina jsou zúžena minimálně. Likvor: dif.leukocytů byla provedena po odečtení 47 buněk. Oligoklonální pasy jsou negativní, permiabilita HLB normální, CB 271mg/l. Předem Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Na změnu neurologa to nevypadá. Jestli Vám všechna tato vyšetření zařídil, je vidět, že rozvažuje správně a v širokém spektru možností s přihlédnutím i k Vašemu věku. Bylo by dobré znovu se s Vaším neurologem poradit a zkusit kontaktovat rehabilitaci s někým, kdo vychází ze školy prof.Koláře. Tihle rehabilitační mívají dobré výsledky, snad lehce lepší než ostatní.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: