Vyloučení rs

Výsledky MR - při ventr.okraji prod.míchy je v jednom axiálním T2 scanu patrné lehce hypersignální ložisko vel.6mm/není patrné na sagitálních T2,ani ve FLAIR sekvencích/,MM kouty jsou volné,v průběhu nn.VIII.bez patrných patol.změn.CCpřechod norm.konfigurace.Supratentoriálně bez ložisk.změn,signál šedé a bílé hmoty je normální,bez deviace stř.struktur.Utváření a šíře komor a SA prostor je přiměřená.Sellární oblast bpn.Závěr:sporné T2 hyper.drpbné ložisko/snad artefakt,event.drobná demyelinizace/v prod.míše.Jinak norm.nález na MR mozku.Mám se obávat RS nebo je tento nález v pořádku?Sestra a strýc mají RS.Čeká mne ještě nějaké vyšetření?Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ložisko je vidět pouze v jedné projekci, spíše to tedy vypadá na artefakt /technickou poruchu/, konečné vyloučení RS by udělala lumbální punkce, ale myslím, že zatím nebude nutná (mohu se však názorem lišit od vašeho lékaře, ten vás vyšetřoval a zná přesněji váš celkový zdravotní stav). Všechno se dozvíte na kontrole u ošetřujícího lékaře, je na něm, jak bude řídit vaše vyšetřování. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: