Vyloučení rs

Dobrý den, asi 3 týdny mne trápí brnění v levé části obličeje, brada a levá čelist zejména. Před dvěma týdny jsem byla na neurolog.vyšetření , vyšetření ORL a odběrech krve, vše v normě. Dále mi byla proveden MR s nálezem: Diferenciace šedé a bílé hmoty zřetelná, struktury obvklého obrazu, t.č. bez nálezu patol. ložiskových či atrofických změn. Struktury bez středočasového přesunu. Komorový systém obvyklé konfigurace a šíře, stejně subarachnoideální prostory. Lehce výraznější perivaskul. prostory zvl. vlevo vysoko okcipitálně, bez morfol.významnosti. CC přechod, mostomozečkové kouty, sella a hypofýza norm.obrazu. PND bez patolog. obrazu - obsahu. Užitím difuzí patol.změny neprokázány. Závěr: T.č. obvyklý nález při vyš. mozku, včetně zadní jámy lební. Bojím se , zda se nemůže jednat o roztroušenou sklérózu, neboť brnění obličeje neustává,mockrát děkuji za odpověď. JK

Odpověď odborníka:

Dobrý den, měla byste být sice sledována na neurologii, ale zatím nález na NMR ničemu takovému nenasvědčuje. Urdžujte klidový režim, redukujte stres a chodte na kontroly v doporučeném časovém intervau, aby další ev. změny mohly být včas podchyceny, je také možné, že vše spontánně vymizí a jde pouze o důsledek přetížení organsmu a stresu. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: