Výměna antidepresiv

Dobrý den,beru ad už několik roků na panickou poruchu a úzkosti a to citalon 20mg vše jsem zvládla i těhotenství ale letos na podzim se mi ty stavy postupně začaly vracet,jako by přestaly ad učinkovat,zvýšili jsme na 40mg denně ale nezabíralo musela jsem přez vánoce brát neurol 0,25mg abych to zvládala.Od ledna jsem se domluvily s psych.že vyměníme citalon za asentru 50mg denně.Citalon jsem tedy nahradila hned asentrou bez nějakého snižování že prý se to při výměně nemusí a asentru ted mám už 6den ale pořád necítím žádné zlepšení jen po neurolu se mi na chvíly uleví..musím jej brát abych to zvládala.Mám dvě děti je mi 36let,prý mám ještě o půlku asentru navýšit po týdnu.Prosím o radu je to tak normální že pořád mi ještě není dobře..

Odpověď odborníka:

Dobrý den Šárko, děkuji za Váš dotaz. Jsem ráda, že jste toho spoustu zvládla, myslím tím, Vánoce, které jsou velmi náročné pro všechny, natož tak pro lidi s duševními potížemi. Máte můj obdiv, i když jste potřebovala Neurol, ale berete nízkou dávku, takže bych se nebála si jej občas vzít. Domnívám se, že Asentra je velmi dobrý lék, který většinou dobře funguje a pomáhá s většinou nepříjemných psychických potíží. Myslím, že 6.den na plné užití Asentry, není dostatečné dlouhá doba, dala bych jí ještě šanci, věřím, že Vám pomůže, aby Vám bylo lépe. Po týdnu zkuste navýšit Asentru tak, jka jste se dohodli s Vaším ambulantním psychiatrem. Neurol si můžete ponechat jako SOS medikaci. Když to shrnu, zkuste dát navýšení Asentry a být rozhodně v kontaktu s psychiatrem. Každý člověk rozlišně reaguje na určitý lék a zřejmě patříte k lidem, kteří potřebují delší čas na plnohodnotný účinek. Držím Vám paůce a přeji hezký den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: