Výměna kyčelního kloubu 2

Ještě jednou dobrý den :-) Babička bydlí v Ostravě, na té první operaci byla v nemocnici ve Fifejdách ... doktor, který ji řekl, že by byla vhodná reoperace byl z Fakultní nemocnice v Porubě, což je tuším krajská nemocnice a posílal ji zpátky do Fifejd (městská nemocnice) a tam ji doktor tvrdí, že je vše v pořádku a v normě a že ji musí operovat tam, kde ji to dělali prvně, protože tam měli jiný systém (jiné přístroje nebo něco podobného). Děkuji za odpověď K ---------------- Dobrý den, ráda bych se zeptala - moje babička má takový problém. V roce 1994 byla na výměně levého kyčelního kloubu, v roce 2007 na výměně pravého kolenního kloubu. Kyčel dělali babičce v jedné nemocni a poté změnila ortopeda a chodila do jiné nemocnice. V té ji doktor řekl, že kyčel už je zralý na reoperaci, že si má zajít do nemocnice, kde ji to dělali. Tam si zašla, doktor ji řekl, že je to v pořádku. Babičká trpí bolesta, obvodní lékařka píše brufeny na bolest a tak běhá mezi doktorama. Nevím jak ji pomoct, na koho se obrátit - babička už na to moc síly nemá se dohadovat. Odpověď odborníka: Myslím, že byste paní mohla zajistit vyšetření v Krajské nemocnici v Ústí. Pošlete dotaz se žádostí o vyšetření na ortopedickou ambulanci Krajské nemocnice , předpokládám, že jako vyšší pracoviště vám vyhoví. Zdroj: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/vymena-kycelniho-kloubu-52818 ------

Odpověď odborníka:

Pokud má vaše babička potíže, bolesti v l. kýčli, kde je kloubní náhrada je opravdu rozumné, aby se případný výkon provedl na stejném místě, není to ale bezpodmínečná podmínka. Je třeba posoudit zda bolesti opravdu vycházejí z operované kýčle, pokud je rtg nález a postavení komponent správné. Případné reoperaci musí předcházet veklmi pečlivé vyšetření a zhodnocení stavu, protože reoperace je vždy náročnější. Vyšetření a nález a další postup zůstane v rukou ortopeda, který velmi pečlivě a v detailech musí zvážit celkový stav. Je třeba kontrolu provést opakovaným navštívením ambulance onoho pracoviště, kde paní je původně léčena. Opakovaně je třeba ortopedovi své potíže zdůraznit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
STOP svědění kůže!
Články: STOP svědění kůže!
Trápí vás kopřivka či...
Rakovina vaječníků se dokáže v těle dlouho skrývat
Články: Rakovina vaječníků se dokáže v těle dlouho skrývat
Rakovina vaječníků patří k...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: