Výměna mireny

Dobrý den paní doktorko, na začátku roku jsem měla 5 let od zavedení nitroděložního tělíska Mireny. Rozhodovala jsem se o vynětí, nebo náhradě. Můj pan doktor mi navrhoval zavedení další Mireny, která by mi poskytla konfort ochrany a nekrvácení na dalších 5 let, s tím, že by mi v případě menopauzy doplnil estrogen. Měla jsem pochybnosti, jestli už nebudu v menopauze teď, i když žádné problémy nemám ( je mi 50 let), ale testoval mi hladinu hormonů a zatím je hladina normální. Od začátku ledna, kdy mi už Mirena nedodává hormony, jsem ale ještě nezačala krvácet, což bych asi měla . Chtěla jsem si nechat Mirenu jen vyndat, že pak "uvidím", ale pan doktor není schopen mi ji ambulantně vyndat (zaváděna mi byla pod narkózou v jiném gyn.zyřízení). Teď nevím , co mám dělat a nechci si nechat zavést Mirenu zbytečně - nekrvácím a mám dojem, že antikoncepci už nepotřebuji, bylo by to ale praktické, zavést novou při vyndání... Můžete mi poradit, jak mám situaci řešit a jaký by měla pro mě Mirena přínos ? Děkuji a zdravím

Odpověď odborníka:

Rozhodnout se musíte sama v 50 letech je to tak na hraně na druhé straně nikdo dopředu nemůže říci jak by vypadal cyklus zda by nebylo nepravidelné krvácení je to opravdu jen na vás. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: