Vymizení menstruace

Dobrý den, ráda bych se zeptala. Mám 3 měsíce zavedené nitroděložní tělísko s mědí a stříbrem. První dvě menstruace jsem měla zpožděné cca o 8 dní. Nyní se menstruace zpozdila o 15 dní a stále nic. Těhotenský test je negativní. Můj gynekolog mi řekl, že pokud se bude menstruace opožďovat, budu muset chodit na vyvolávací injekce. Druhý lékaž, u kterého jsem byla na pohotovosti (gynekologické potíže) mi řekl, že vymizení menstruace je jedním ze žádoucích vedlejších účinků tělíska. K čemu se tedy mám přiklonit? Děkuji a přeji krásný zbytek dne

Odpověď odborníka:

dobrý den informací máte dost , jen je utřídit. Tělísko s mědí či jiným kovem není zodpovědné za to že Vám vymizela menstruace - to je jen v případě že máte zavedeno tělísko s hormonem ( na trhu je jen Mirena a Jaydess). Pod Vám nevasdí vymizení menses ( dost žen je rádo) tak vyvolávající injekce nejsou na místě , leč pravidelné kontroly - včetně UZ ( u mne po 6 měsích) doporučuji. za amenoreu či hypomenoreu mohou jiné příčiny , třeba zhubnutí , poruchy štítné žlázy ... pokud se neléčíte s nějakou jinou chorobou , tak bych byl v klidu , čas ukáže

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: