Vymizení příznaků těhotenství - 9tt

Dobrý den, jsem v 9 týdnu těhotenství. K lékaři jsem šla na základě pozitivního těh. testu - ten těhotenství potvrdil dle prohmatání dělohy, ale UTZ nebyl. Zajímalo by mne, zda je potvrzení těhotenství pouze na základě prohmatání dělohy 100%-ně spolehlivé. Znepokojuje mne totiž fakt, že mi tento týden vymizeli dosavadní příznaky těhotenství, které jsem pozorovala. Přestala bolet prsa, kalhoty už mi opět nejsou těsné, žaludečními nevolnostmi jsem ani před tím vůbec netrpěla. Zůstává pouze únava, menstruaci nemám. Případně bych se vás ráda zeptala, zda je popsané vymizení příznaků v těhotenství v pořádku. Děkuji mnohokrát za radu!!!

Odpověď odborníka:

Samotné vyšetření pohmatem není samozřejmě vůbec dostatečné, těhotenství je zapotřebí potvrdit či vyloučit ultrazvukovým vyšetřením, které také může vyloučit ev. mimoděložní těhotenství. Pokud jste byla skutečně těhotná, mohlo by jít i o zamlklý potrat, takže rozhodně další vyšetření jsou na místě.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: