Vyndání stehů po extrakci zubů

Dobrý den. Před týdnem jsem byl na trhání osmiček. Díry po zubech mi byly zašity a bylo mi řečeno, že se jedná o vstřebatelné stehy. Ve zprávě mám uvedeno "sutura Monosyn". Pan doktor mi řekl, že na kontrolu již chodit nemusím, pouze v případě problémů. Pochopil jsem to tak, že stehy se tedy zcela vstřebají, případně vypadnou samy. Dnes mi ale říkala kamarádka, že měla také vstřebatelné stehy, ale musela jít po několika týdnech na vyndání stehů, které z již zhojené rány koukaly. Chci se zeptat, jak to tedy v tomto případě je? Opravdu se o stehy již nemusím starat a vypadnou samy, nebo je to ještě potřeba řešit? Snažil jsem se dopátrat se řešení na internetu, ale nic kloudného jsem nenašel. Děkuji velice za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle typu šicího materiálu se stehy vstřebávají (rozpadnou) za několik týdnů. Vše je tedy u Vás v normě, vydržte ještě týden až dva. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Varikokéla, ryze mužský problém
Články: Varikokéla, ryze mužský problém
V podstatě se jedná o...
Bechtěrevova nemoc může negativně ovlivnit i sexuální život
Lumbální punkce
Články: Lumbální punkce
Co je to lumbální punkce?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Při vyšetření prostaty...
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Operace očí dokáže u dětí zlepšit jejich duševní vývoj
Články: Operace očí dokáže u dětí zlepšit jejich duševní vývoj
Laserový operační zákrok...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: