Vynechaná menstruace

Dobrý den, byla mi predepsana antibiotika augmentin na zanet ledvin. Pila jsem trezalkový caj. 2 salky denne po dobu týdne. S pritelem jsme se zdrzovali sex. styku. Je to skoro druhý týden od dobrání antibiotik a v nedeli jsem dobrala posledni antikoncepcni pilulku. Je pátek a menstuace stále neprisla. Tehotensky test je negativní. Muze to byt antibiotiky? Na zanet netrpim poprve a menstruace mi jeste nevynechala. Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při pravidelném užívání antikoncepce, zvlášť u některých preparátů, někdy dochází k tomu, že se menstruace nedostaví. Pokud můžete vyloučit těhotenství, nic se neděle a pokračujte v daném režimu užívání dále.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
10 věcí, které pomohou překonat ranní ztuhlost
Články: 10 věcí, které pomohou překonat ranní ztuhlost
Máte kvůli bolestem problém...
Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?
Články: Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?
Někdo by si mohl myslet, že...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zbavte se stresu a zastavte tak atopický ekzém
Články: Zbavte se stresu a zastavte tak atopický ekzém
Stres a atopický ekzém jdou...
Zdravotní tabu, o kterém se nemluví
Články: Zdravotní tabu, o kterém se nemluví
Mnoho z nás netuší, že...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: