Vynechaná menstruace

Dobrý den, můj problém je možná malicherný, ale mě docela trápí. Beru již 6 let antikoncepci Cilest 21 tablet. Nedávno jsem se rozhodla pro změnu, přestala jsem jej na 1 měsí brát a v průběhu toh se objednala k lékařina konzultaci, domnívala jsem se, že bych si mohla nechat předepsat nějaký "novější" druh. Můj lékař, mě však přesvědčil, že tyto tabletky jsou dobré a že v nich mám pokračovat. Je to i Váš názor. Nemám nějaké zvláštní nežádoucí příznaky, před menstruací (v sedmi denní pauze) mě sice pobolívá hlava a mám křeče v podbřišku, ale prý je to normální (řekl mi lékař). Dále se mi přihodilo, že po té mé měsíční pauze bez antikoncepce jsem nedostala menstruaci - bylo to jen takové velice mírné špinění, myslíte, že to může být způsobeno hormonálním výkyvem, který jsem svému tělu uštědřila? Nebo může být příčina i jiná? Těhotná myslím nejsem, použivali jsem kondom a jsme s partnerem dost opatrní, ale jeden nikdy neví:-). Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud Vám antikoncepce vyhovuje, není nutné ji podle mého názoru měnit. Jinak vyměnit antikoncepci za jinou je možné, není to nic proto ničemu. Slabá menstruace nebo její úplné vynechání může být způsobeno jak hormonálním výkyvem, tak těhotenstvím, proto i když jste se chránili kondomem, raději si před užíváním další hormonální antikoncepce ověřte, zda určitě nejste těhotná.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: