Vynechaná pilulka

Dobrý den, zajímalo by mě, zda je riziko otěhotnění, když si pilulku zapomenu vzít několik dní po sexuálním styku (popřípadě kolik dní konkrétně). Na internetu jsem se pouze dočetla, že 7 dní po vynechané pilulce je vhodné použít další druh antikoncepce. Ale nikde se nepíše, jestli je riziko i u předešlých dnů. Například, když je styk v pátek a pilulku si zapomenu v sobotu nebo až v neděli. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud vím, tak tyto studie nebyly provedeny. Pokud zapomenete v cyklu tabletu, je snížená účinnost a riziko otěhotnění se zvyšuje, byť je nižší než u přerušované soulože. Jde o to, jak rychle zareaguje Vaše tělo na vynechanou dávku.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: