Vynechaná pilulka ha

Paní doktorko, měla bych na Vás dotaz ohledně vynechání antikoncepce, nejsem si totiž jistá radou mého gynekologa, tvrdí mi totiž něco jiného, než je na příbalovém letáčku antikoncepce Bonadea... tedy - v sobotu večer a v neděli ráno jsem měla nechráněný pohlavní styk a v neděli v 19:00 jsem si měla vzít prášek (1. platíčko, 3. týden - 19. pilulka) nevzala jsem si ho a zjistila to až v pondělí, tak jsem si vzala pouze 1 prášek v pondělí v 19:00, místo dvou, takže mi pak jeden přebýval...dobrat jsem měla prášky v úterý...můj lékař mi řekl, že to není zas takové riziko a přebývající prášek mám vyhodit a udělat 7 dní pauzu... byl to opravdu správný přístup? Moc vám děkuji za odpoveď a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Lékař má naprostou pravdu, řekla bych Vám to samé:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pravidelný pohyb chrání střeva
Články: Pravidelný pohyb chrání střeva
Pravidelným provozováním...
Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Články: Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Na srdeční onemocnění umírá...
Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Články: Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Nečekejte, až vám lékař...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: