Vynechaná pilullka

Dobrý den, beru antikoncepci Minerva. Po zahájení užívání nového pláta jsem zapomněla vzít 7. pilulku a vzala jsem si jí až 8.den(užila jsem tedy pilulku ze 7. a 8. dne najednou v 8.den), ale předtím než jsem 8.den užila obě tablety jsem měla pohlavní styk, ale k "vyvrcholení" u partnera nedošlo. Jak moc velké je riziko otěhotnění?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, riziko otěhotnění nelze zcela vyloučit. Používejte nadále ještě 7 dní další antikoncepční metodu, po dokončení cyklu si pro jistotu udělejte těhotenský test.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: