Vynechaná tableta

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jaké je riziko těhotenství v případě, že jsem vynechala antikoncepční pilulku ( antikoncepce Luisea) v 17. den. S přítelem jsme měli styk asi 2 hodiny před tím, než jsem si měla pilulku vzít. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vše je popsané v doporučeních na našem facebooku ..https://www.facebook.com/pages/NEUMED-gynekologick%C3%A1-ambulance-sro/530988490262534?ref=hl a nebo na webu http://www.neumed.cz/informace/antikoncepce.php CHYBY V UŽÍVÁNÍ ANTIKONCEPCE (hormonální perorální) Doporučení při vynechání jedné tablety : -- DO 12 HODIN Okamžitě užít vynechanou tabletu a další tabletu v obvyklou dobu. Antikoncepční účinnost zachována. -- NAD 12 HODIN - v 1. týdnu užívání : užít okamžitě vynechanou tabletu, další v plánovaný čas, po dobu 7 dnů není zajištěna úplná antikoncepční ochrana, proto pojistit další antikoncepční metodou - v 2. a 3. týdnu užívání : okamžitě užít vynechanou tabletu, další v plánovaný čas, účinnost zachována Doporučení při vynechání více tablet: Pokračovat v užívání. Očekávat špinění. Po celý cyklus nespoléhat na antikoncepční účinnost.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x