Vynechané krvácení při braní ha

Dobrý den, sedm měsíců beru Jeanine, dělám pradvidelné týdenní "pauzy" a zatím jsem neměla žádný problém. Po dobrání posledního plata se ale nedostavilo krvácení, které obvykle přichází druhý až třetí den. Nejsem si vědoma, že bych udělala nějakou chybu v braní - beru pravidelně ve stejnou hodinu, nikdy jsem na prášek nezapomněla, neměla jsem průjem, nezvracela, neberu žádné jiné léky. Jednou jsem si prášek vzala asi o dvě hodiny později a jednou jsem ho omylem před spolknutím rozkousla, ani jedno ale předpokládám nevadí. Těhotenství mi proto připadá velmi nepravděpodobné - dneska (1. den po vynechaném týdnu) jsem si udělala mamatest - výsledek byl negativní. Byla jsem poslední dva týdny dost ve stresu, ale stres moje krvácení nikdy dřív nijak zvlášť neovlivňoval, tělo šlapalo skoro jak hodinky. Od té doby, co HA beru, krvácím čím dál míň, ale že tentokrát nepřišla ani kapka, mě trochu znervózňuje... Mám brát dál, nestresovat se a počkat, co příště? Děkuji za odpověď. (PS: Asi před 10 dny jsem asi 2 dny špinila - je možné, že to nějak souvisí s tím výše zmíněným dvouhodinovým zpožděním?)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v užívání pokračujte. Užívání antikoncepce způsobuje často zeslabení až vymizení menstruačního krvácení. Špinění může souviset s 2 hodinovým zpožděním, každopádně takové zpoždění ani rozkousnutá tabletka nesnižují účinek antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bechtěrevova nemoc
Články: Bechtěrevova nemoc
Bechtěrevova choroba neboli...
Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Články: Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Plicní nádory jsou smutným...
Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Články: Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Přestože vysoký nitrooční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Roupy
Články: Roupy
Roupy, oxyuriáza neboli...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Deset příčin chronického průjmu, které nesouvisí s infekcí
Články: Deset příčin chronického průjmu, které nesouvisí s infekcí
Průjem máme párkrát do roka...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: