Vynechání antibitotik

Dobrý den, beru antibiotika Augmentin na otok, který se mi objevil na penise. Předepsal mi to můj urolog. Jaké jsou rizika, když jsem nedodržel přesný interval 12h? Asi 2x jsem to vzal o pár hodin (cca 3) později. A ještě se chci zeptat, zda můžu antibiotika vysadit na jeden den? Příjde mi, že mě nadýmají a v pátek mám důležitou schůzku a musím být ve 100% kondici. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Po zpožděném užití antibiotik se nic nestane. Dávku ale nevynechávejte, bakterie by se při nedoléčení infekce mohly pomnožit a příště, až byste opět potřeboval užívat Augmentin, by na něj mohly být rezistentní (odolné). Pokud máte pocit nadýmání, zkuste bílé jogurty s živou kulturou nebo nějaké probiotikum z lékárny.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: