Vynechání antikoncepce

Je mi 24 let, uz 8 let beru stejnou antikoncepci Novynette bez obtizi. Minule stredu 28.9.jsem si zapomnela vzit prasek. Zjistila jsem to druhy den cca v 11 dopoledne, prasek jsem si ihned vzala [zapomenuty prasek bzl 8 od nacnuti platicka] . ale v noci jsem zacala slabe spinit. Cekala jsem ze to prejde, ale dnes je to tyden od zapomenuti a ja stale spinim. Chci se optat zda nevite co by to mohlo znamenat ? dekuji M.

Odpověď odborníka:

Michaelo, dle Vašeho popisu jste vynechala 8mou tabletu, pro vynechání tbl. v druhém týdnu platí tbl. užít ihned po zjištění a dále pokračovat v pravidelném užívání, co jste udělala, antikoncepční účinek tablety byl zachován, nemělo by to ovlivnit ani děložní sliznici a vést ke krvácení mimo pravidelné. Pokud přetrvává špinění, doporučuji navštívit Vašeho gynekologa k objasnění příčiny špinění, i když dle příbalového letáku patří nepravidelné krvácení mezi nejčastější nežádoucí účinky léčby, postihuje až více než 1 z 10 léčených pacientek, to ale platí spíše v počátku terapie a postupně vymizí. S pozdravem, MUDr. Veronika Horáková

MUDr. Veronika Horáková
MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Klinika pracovního lékařství a cestovní medicíny FNKV

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x